Γνωριμία με την Ιστοσελίδα της Pharmagel

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach
Η ιατρική είναι μια επιστήμη που αναπτύχτηκε εξελίχτηκε και εξελίσσεται εξαιτίας του ενδιαφέροντος των γιατρών να  ανακουφίσουν τον πόνο, την ταλαιπωρία, την κακή ποιότητα της ζωής των ανθρώπων και την προσωρινή αποτροπή του μοιραίου, εξ αιτίας των νόσων.

 Οι γιατροί, αντιμετωπίζοντας το ιατρικό πρόβλημα του ασθενούς τους χρησιμοποιούν τη λήψη του ιστορικού, την κλινική εξέταση, τις εργαστηριακές εξετάσεις, τη διαφορική διάγνωση και τη θεραπευτική.

Η θεραπευτική γίνεται με τη χρήση φαρμάκων, της χειρουργικής, της εφαρμογή ορθού τρόπου διατροφής και τη χρησιμοποίηση διαφόρων θεραπευτικών φυσικών μεθόδων.

Τα φάρμακα έχουν επινοηθεί  και επινοούνται από τους γιατρούς, μέσα στην προσπάθειά τους να βρουν θεραπευτική λύση για τις αρρώστιες των ασθενών τους.

Οι γιατροί υπήρξαν εφευρέτες φαρμάκων, επινοητές θεραπειών και θεραπευτικών μεθόδων, αφού δεν νοείται η άσκηση της ιατρικής επιστήμης χωρίς να μιλήσει, να παρατηρήσει και να εξετάσει κάποιος έναν άρρωστο.

Η ιατρική δεν γίνεται μόνο διαβάζοντας ή ερευνώντας το διαδίκτυο.

Η κάθε πάθηση εκφράζεται με το δικό της τρόπο στον κάθε ασθενή.  Η ίαση ή η ασφαλής αντιμετώπιση μιας παθολογικής κατάστασης απαιτεί άριστη επικοινωνία, συνεννόηση και συνεργασία ιατρού και ασθενούς.

Η ιατρική ανέπτυξε στην πορεία της εξέλιξής της πολύτιμες ειδικότητες. Οι σώφρονες γιατροί φροντίζουν εκτός από την άριστη εκπαίδευσή τους, στην ειδικότητα που επέλεξα, να έχουν μια ευρύτερη γνώση των λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού και δεν απομονώνονται μόνο στα παλισια της ειδικότητάς τους.

Η αποτελεσματικότητα των γιατρών δεν βελτιώνεται μόνο με την αύξηση των ιατρικών τους γνώσεων, αλλά και με τη συνεχή προσπάθεια του γιατρού να βελτιώνει τη συναισθηματική του νοημοσύνη και να εμπλουτίζει την έμφυτη κοινωνική του αφυΐα.

Η αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων και η διατήρηση της υγείας των ασθενών μπορεί να γίνει με διάφορες θεραπευτικές μεθόδους και τεχνικές Η γνώση διαφόρων θεραπευτικών μεθόδων από τους γιατρούς, π.χ. ομοιοπαθητική, βελονισμός, εναλλακτική και ολιστική ιατρική δεν αποτελούν αιτίες επιστημονικής απομόνωσης του γιατρού.

Η ιατρική είναι μία και μοναδική. Οποιοσδήποτε γιατρός ασχολείται αποκλειστικά με μια θεραπευτική μέθοδο, δεν είναι δυνατόν να την εφαρμόσει αποτελεσματικά, αν δεν να γνωρίζει σε εξαιρετικό βαθμό τις βασικές ιατρικές γνώσεις της Ανατομικής, Φυσιολογίας, Βιοχημείας, Παθολογικής Φυσιολογίας, Παθολογικής Ανατομικής, Φαρμακολογίας, Υγιεινής, Διατροφολογίας,.

Αυτή η δυνατότητα βοηθάει το γιατρό να ανοίξει τους ερευνητικούς του ορίζοντες και τον κάνει να εφευρίσκει και να επινοεί  μέσα που γιατρεύουν ή βοηθούν τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα των φαρμάκων ή συμβάλλουν στη θεραπευτική αποτελεσματικότητα της χειρουργικής ή άλλων θεραπευτικών μεθόδων.

Εμφορούμενος από αυτή τη φιλοσοφία το 1997 ο Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης ίδρυσε στην Κόρινθο τη  Φαρμαγκέλ, μέσω της οποίας υλοποίηση τη δημιουργία των εφευρέσεων και ιατρικών του επινοήσεων, που  είναι ιατροτεχνικά βοηθήματα , συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα κοσμητικής και ιατρικών βιολογικών οίνων υψηλής διατροφικής αξίας.

Η ιστοσελίδα της Φαρμαγκέλ είναι μια από τις παλαιότερες ιστοσελίδες του διαδικτύου και μέσα από αυτήν προβάλλονται όλες οι δραστηριότητες της Φαρμαγκέλ, προϊόντα επινόησης και κατασκευής του Δρ Δημητρίου Γκέλη , ιατρικά άρθρα υψηλής επιστημονικής αξίας, παρενέργειες φαρμάκων και το Pharmagelnewsletter

.Ο Δρ Γκέλης πιστεύει ότι με τη συνεχή επιστημονική ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού βοηθείται η ασφαλέστερη επικοινωνία γιατρού ασθενούς.

Φυσικά η ιατρική αρθρογραφία και οι ιατρικές πληροφορίες που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της Φαρμαγκέλ δεν αποτελούν ιατρικές οδηγίες  και δεν υποκαθιστούν τον θεράποντα ιατρό.

Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης

Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Φλάμπουρο Λουτρακίου Κορινθίας, 20300

τηλ. 2744023768 ή 6944280764

pharmage@otenet.gr

www.gelis.gr

www.orlpedia.gr

www.allergopedia.gr

www.gkelanto.gr

www.zinc.gr

www.gkelikosagiorgitiko.gr


Τα αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα www.pharmagel.gr στοχεύουν στην   επιστημονική ενημέρωση των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελούν μέσα διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελούν ιατρική συμβουλή για ασθενείς. Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών την έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση. Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά χορηγούνται συμπληρωματικά με τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη.

Δήλωση: Η ιστοσελίδα www.pharmagel.gr  περιέχει ιατρικά  και επιστημονικά άρθρα, τα οποία έχει γράψει ο  Δρ Δημήτριος  Ν. Γκέλης και οι ιατροί συνεργάτες του. Οι γνώσεις και οι πληροφορίες των άρθρων  είναι πάντοτε βιβλιογραφικά τεκμηριωμένες. Κάθε πληροφορία της ιστοσελίδας www.pharmagel.gr δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική σχέση οποιουδήποτε με το γιατρό του, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή. Σκοπός του Δρ Γκέλη με την ιστοσελίδα www.pharmagel.gr  είναι να μοιραστεί τις γνώσεις και ιατρικές εμπειρίες του με όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν την ιατρική τους πληροφόρηση και να ενημερωθούν για θέματα διατήρησης της υγείας, του καλώς έχειν και προληπτικής ιατρικής. Η τοποθέτηση διαφημίσεων στα άρθρα της ιστοσελίδας γίνεται για να καλυφθούν οι δαπάνες συντήρησής της

Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας.
Τελευταία άρθρα

Τα αντιδιαβητικά και αντιυπερτασικά οφέλη της καθημερινής λήψης μισού κουταλιού του γλυκού μαγιάς μπύρας©
Aldo Castellani, ο εφευρέτης του ομωνύμου αντιμυκητιασικού βάμματος©
Πώς ο ψευδάργυρος μπορεί να συμβάλλει στην ορμονική ισορροπία©
Επώδυνη κροταφογναθική διάρθρωση του κολυμβητή ή της κολυμβήτριας©
Γόνατο του κολυμβητή (Πόνος στο γόνατο του κολυμβητή)©
Οσφυαλγία του κολυμβητή/κολυμβήτριας©
NUBEQA
Κακώσεις του αυχένα του κολυμβητή©
Η ευεργετική δράση του λεμονιού στην υγεία©
Ώμος του κολυμβητή©
Ωτολογικά προβλήματα των κολυμβητών και των αθλητών υγρού στίβου©
Η εξωτερική ωτίτιδα ως παράγοντας κινδύνου μείωσης της επίδοσης των κολυμβητών και κολυμβητριών©
Οι κίνδυνοι του κακής ποιότητας ύπνου©
Κολύμβηση – Tα ευεργετικά αποτελέσματα της κολύμβησης στην υγεία©
H σχέση της αντίστασης στη βιταμίνη D και της θεραπείας των αυτοάνοσων νοσημάτων με πολύ υψηλές δόσεις βιτμίνης D3©

Δείτε όλα τα άρθρα »
Οδηγός Πρώτων Βοηθειών
Τι πρέπει να κάνετε αν φτάσετε πρώτοι
στο σημείο ενός ατυχήματος;