Osmoclean

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach


osmocleanΣυστημα καθαρισμού των ρινικών κοιλοτήτων κατάλληλο για βρέφη παιδιά και ενήλικες. Σας αποστέλλεται ταχυδρομικά με αντικαταβολή, τηλεφωνώντας στο  6944280764

 Υπέρτονο διάλυμα φυσιολογικού ορού με ουδέτερο pH

 

Osmoclean Hypertonic® 

βελτιώνει τον καθαρισμό του κροσσωτού επιθηλίου του ρινικού βλεννογόνου

• βοηθάει στην απομάκρυνση των εισπνεομένων ατμοσφαιρικών ρύπων και των αλλεργιογόνων

εφυγραίνει το ρινικό βλεννογόνο

• έχει ελεγμένο pH, ρυθμίζοντας την πυκνότητα της βλέννας


Λιανική Τιμή 11.84 Ευρώ

OSMOCLEAN-HYPERTONIC®

Φύλλο Οδηγιών για το χρήστη

Το Osmocleanypertonic®είναι ιατρoτεχνικό βοήθημα για τον καθαρισμό των ρινικών κοιλοτήτων , κατάλληλο για βρέφη, παιδιά, και ενήλικες.

Συσκευασία: Σφραγισμένο γυάλινο φιαλίδιο των 50ml με ενσωματωμένη μικροαντλία ρινικών ψεκασμών. Περιέχει ± 50ml υπέρτονου διαλύματος φυσιολογικού ορού με ουδέτερο pH. (550 ψεκασμούς, 1 ψεκασμός = 90μl).

Σύνθεση: Χλωριούχο νάτριο, Διττανθρακικό Νάτριο, Μονοβασικό Φωσφορικό Νάτριο, Ύδωρ για ενέσεις (water for injection) με pH 7,1 ± 0,2 (850±40mOsm/kg).

Ενδείξεις: Το Osmocleanypertonic®δεν είναι φάρμακο αλλά μέσον καθαρισμού των ρινικών κοιλοτήτων, όταν αυτές γεμίζουν με εκκρίσεις, ατμοσφαιρικούς ρύπους, αλλεργιογόνα, μετεγχειρητικές κρούστες και εφελκίδες.Η καθημερινός καθαρισμός της μύτης των βρεφών, που είναι γεμάτη εκκρίσεις, πριν από το τάισμα, περιορίζει την κατάποση αέρα.

Το Osmocleanypertonic® είναι πολυτιμότατο στα παιδιά, τα οποία εξαιτίας του μπουκώματος της μύτης τους, από διάφορες αιτίες (συνάχι, ρινοκολπίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα, αγγειοκινητική ρινίτιδα) παθαίνουν συχνές και καθ’υποτροπήν εκκριτικές ωτίτιδες.

Το Osmocleanypertonic®καθαρίζει και ξεμπουκώνει τη μύτη στα άτομα που πάσχουν από ιγμορίτιδα ή άλλη ρινοκολπίτιδα. Αυτός ο φυσικός καθαρισμός και η ρινική αποσυμφόρηση των ρινικών κογχών βοηθούν στην αποτελεσματικότερη δράση των φαρμάκων, που παίρνει ο ασθενής για τη θεραπεία της νόσου του. Καθαρίζοντας τις ρινικές θαλάμες των ασθενών με αλλεργική ρινίτιδα επιτυγχάνεται η άμεση δράση των τοπικών κορτικοστεροειδών ή άλλων ενδορρινικών φαρμάκων που παίρνει ο ασθενής για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του. 

Το Osmocleanypertonic®βοηθάει στον καθαρισμό της μύτης των ατόμων που πάσχουν από ρινικούς πολύποδες και έτσι αποφεύγεται η λίμναση των εκκρίσεων, οι οποίες συμβάλλουν στην επιδείνωση της ρινικής απόφραξης. Όσο πιο συχνά καθαρίζεται η μύτη που περιέχει πολύποδες, τόσο αμεσότερη είναι η δράση των ενδορρινικών κορτικοστεροειδών που χορηγούνται θεραπευτικά.

Το Osmocleanypertonic® προκαλεί ύγρανση του ρινικού βλεννογόνου και βοηθάει στην απομάκρυνση των εκκρίσεων, των εφελκίδων και των κρουστών, που συσσωρεύονται στη μύτη μετά από διάφορες ενδορρινικές χειρουργικές επεμβάσεις, γαλβανοκαυτηριασμό, υπερηχοπηξία, κρυοπηξία, φωτοπηξία ή χρήση ακτίνων λέϊζερ.

Το Osmocleanypertonic®απομακρύνει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τα αλλεργιογόνα που έχουν προσκολληθεί στον βλεννογόνο της μύτης. Ο καθαρισμός και το ξεμπούκωμα της μύτης στη ρινίτιδα των εγκύων μπορεί να γίνει με το Osmocleanypertonic® , αφού το τελευταίο, ενώ δεν είναι φάρμακο, προκαλεί ξεμπούκωμα της μύτης με φυσική, οσμωτική αποσυμφόρηση. 

Μηχανισμός Δράσεως: Το πλύσιμο της ρινικής κοιλότητας με τους ρινικούς ψεκασμούς Osmocleanypertonic®καθαρίζει και ξεμπουκώνει τη ρινική κοιλότητα. Το υπέρτονο διάλυμα χλωριούχου νατρίου με σταθεροποιημένο pH ασκεί με φυσιολογικό τρόπο αποσυμφόρηση και καθαρισμό του ρινικού βλεννογόνου από τις εκκρίσεις, τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τα διάφορα εισπνεόμενα αλλεργιογόνα.

Οδηγίες χρήσεως: Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα από τη μικροαντλία που είναι ενσωματωμένη στο στόμιο του φιαλιδίου.

Διατηρείτε το φιαλίδιο και την κεφαλή του σε όρθια θέση. Εφαρμόστε με ήπιο τρόπο το ρύγχος της αντλίας στο στόμιο του κάθε ρουθουνιού και πατήστε προς τα κάτω 2 - 4 φορές τα πτερύγια της μικροαντλίας, κατευθύνοντας τον ψεκασμό προς το πλαϊνό τοίχωμα κάθε ρουθουνιού και όχι προς το ρινικό διάφραγμα

Στα βρέφη και στα μικρότερα παιδιά το κεφάλι του παιδιού μπορεί να στηριχτεί στο χέρι της μητέρας του και να κινηθεί ελαφρώς προς τα πίσω. Το Osmocleanypertonic®μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες θέσεις της κεφαλής. Όταν έχει τεθεί διάγνωση από το γιατρό ηθμοειδίτιδας ή μετωπιαίας κολπίτιδας ή ιγμορίτιδας συνιστάται ο άρρωστος να ψεκάζει τις ρινικές του κοιλότητες με την κεφαλή κρεμασμένη χαμηλότερα από το υπόλοιπο σώμα . Βλέπε εικόνες

Μετά τη χρήση, η κεφαλή της αντλίας του ψεκαστήρα πρέπει να ξεπλένεται με σαπούνι και νερό, να ξεβγάζεται και να σκουπίζεται με ένα τεμάχιο γάζας η βαμβακιού. Στη συνεχεία τοποθετείται το προστατευτικό καπάκι. Δεν συνιστάται η χρησιμοποίηση του ιδίου φιαλιδίου από τα λοιπά μέλη της οικογενείας. Αν υπάρχει πρόβλημα καθαρισμού της μύτης και σε άλλα μέλη της αυτής οικογενείας συνιστάται το κάθε μέλος να έχει ο δικό του Osmocleanypertonic® 

Εφαρμογή: Βρέφη 1 ψεκασμός σε κάθε ρουθούνι 3-4 φορές την ημέρα, επί 10 ή περισσότερες ημέρες, ανάλογα με την αιτία χρήσης. Παιδιά και ενήλικές 2-4 ψεκασμοί στο κάθε ρουθούνι 2 -6 φορές την ημέρα. επί 10 ή περισσότερες ημέρες, ανάλογα με την αιτία χρήσης.

Προειδοποίηση

Το Osmocleanypertonic® δεν γίνεται ποτέ ένεση και χρησιμοποιείται μόνον εξωτερικά. Φυλάξτε το σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε μερικές περιπτώσεις, μετά τους ψεκασμούς μπορεί να αισθανθείτε ελαφρό ερεθισμό στη μύτη. Το Osmocleanypertonic®δεν τσούζει και γίνεται άνετα ανεκτό, διότι έχει ουδέτερο pH.

Όταν χρησιμοποιείται το φιαλίδιο για πρώτη φορά πιέστε τη μικροαντλία, ψεκάζοντας το περιεχόμενο στον αέρα, γιατί έτσι αρχίζει η εκτόξευση των ψεκασμών υπό μορφή εκνεφώματος

Το Osmocleanypertonic®είναι προϊόν κατηγορίας Ι (medical device) και φέρει τη σήμανσηCΕ με άδεια κυκλοφορίας Ι 565 12 03. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΉΣ: PHARMAGEL , Δ. Ν. Γκέλης και ΣΙΑ, ΕΕ. Τ.Θ. 370, Κόρινθος Τ.Κ. 20 100, Τηλ. 6944/280764, e-mail: pharmage@otenet.gr.. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: ΗELP A.B.E.E.. Eργοστάσιο: Πεδινή Ιωαννίνων 

Βιβλιογραφία: 


 
Garavello W, Romagnoli M, Sordo L, Gaini RM, Di Berardino C, Angrisano A. Hypersaline nasal irrigation in children with symptomatic seasonal allergic rhinitis: a randomised study. Pediatr Allergy Immunol. 2003 Apr;14(2):140-3.

Greiff L, Andersson M, Wollmer P, Persson CG. Hypertonic saline increases secretory and exudative responsiveness of human nasal airway in vivo. Eur Respir J. 2003 Feb;21(2):308-12.Immunol. 2003 Apr;14(2):140-3. 

Heatley DG, McConnell KE, Kille TL, Leverson GE. Nasal irrigation for the alleviation of sinonasal symptoms. Otolaryngol Head Neck Surg. 2001 Jul;125(1):44-8. Tomooka LT, Murphy C, Davidson TM. Clinical study and literature review of nasal irrigation. Laryngoscope. 2000 Jul;110(7):1189-93. 

Homer JJ et al. The Effect of pH of Douching Sol’ns on Mucociliary Clearance. Clin Oto. 1999;24(4):312-315

 Rabago D, Zgierska A, Mundt M, Barrett B, Bobula J, Maberry R Efficacy of daily hypertonic saline nasal irrigation among patients with sinusitis: a randomized controlled trial. J Fam Pract. 2002 Dec;51(12):1049-55.

 Shoseyov D et al. Hypertonic Saline for Chronic Sinusitis. J Allergy Clin Immunology 1998;101(5):602-605

Talbot AR, Herr MH, Parsons DS. Mucociliary Clearance and Buffered Hypertonic Saline Solution. Laryngoscope. 107:500-503, 1997.

 Tomooka LT, Murphy C, Davidson TM Clinical study and literature review of nasal irrigation. Laryngoscope. 2000 Jul;110(7):1189-93.

 


ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Osmoclean hypertonic®

Οι ρινικοί ψεκασμοί γίνονται με τον ασθενή καθιστό ή όρθιο. Στα βρέφη μπορεί να γίνει ένας ψεκασμός στο κάθε ρουθούνι με το βρέφος όρθιο στην αγκαλιά της μητέρας του.

Αν το βρέφος είναι ξαπλωμένο ο ψεκασμός μπορεί να γίνει τοποθετώντας την κεφαλή του βρέφους σε πλάγια θέση για το κάθε ρουθούνι.

Στα παιδιά και τους ενήλικες, αφού γίνουν οι ρινικοί ψεκασμοί, ο ασθενής μπορεί να φυσήξει και να καθαρίσει τη μύτη του (Εικ. 1).

Αν πρέπει να γίνει καθαρισμός των ρινικών κοιλοτήτων σε βάθος, αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αφού πρώτα γίνουν οι ρινικοί ψεκασμοί με τον ασθενή όρθιο ή καθιστό. Στη συνέχεια ο ασθενής ξαπλώνει, όπως φαίνεται στην Εικόνα 2.

 Στη συνέχεια σηκώνεται και τελικά φυσάει τη μύτη του, η οποία καθαρίζει πλήρως. Οι ψεκασμοί μπορεί να γίνουν και με την κεφαλή του ασθενούς όπως δείχνει η ένθετη εικόνα

 Το Osmoclean Hypertonic nasal spray σας αποστέλλεται ταχυδρομικά, τηλεφωνώντας στο 6944280764,  στην τιμή των 9.68 Eυρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ (+ 3.72 Ευρώ η αντικαταβολή και τα μεταφορικά). Μπορείτε επίσης να το παραγείλετε στέλνοντας  mail στη διεύθυνση pharmage@otenet.gr

 

 

 

Το παρόν προϊόν μπορείτε να το προμηθευτείτε με πληρωμή μέσω αντικαταβολής ή πιστωτικής κάρτας. Για την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα. Στην επόμενη σελίδα μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο πληρωμής και να ολοκληρώσετε την παραγγελία.

To κόστος του Osmoclean είναι: 9.68€.
Το κόστος των μεταφορικών είναι: 3.72€
Ποσότητα:Στοιχεία Πελάτη

Ονοματεπώνυμο:


Τηλέφωνο επικοινωνίας:


Διεύθυνση Αποστολής:


Παρατηρήσεις Αποστολής:
 
 
 

Σημείωση: Τα επιστημονικού ενδιαφέροντος άρθρα του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη και των συνεργατών του γράφτηκαν για λόγους ενημέρωσης των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελούν μέσο διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελούν πηγή ιατρικών συμβουλών  για ασθενείς.

Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών της έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση.

Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά μπορεί να χορηγούνται συμπληρωματικά, χωρίς να παραιτούνται οι ασθενείς από  τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, που γίνονται, όταν χρειάζονται, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη. Οι παρατιθέμενες διαφημίσεις εξυπηρετούν της δαπάνες συντήρησης της παρούσας ιστοσελίδας


Τα άρθρα της ιστοσελίδας www.pharmagel.gr προστατεύονται από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Κάθε αντιγραφή κειμένων ή εικόνων προστατεύονται με copyright και απαγορεύεται η χρήση τους από οποιονδήποτε, εκτός και εάν έχει τη γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη της παρούσας ιστοσελίδας.

 

Gelis22-7-2014 Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικός Εμψυχωτής (Medical Life Coach)
Δαμασκηνού 46, Κόρινθος, Τηλ. 2741026631, 6944280764, e-mail: pharmage@otenet.gr

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ:
 • ΩΡΛ Αλλεργία,
 • Εμβοές αυτιών,
 • κακοσμία στόματος,
 • Ροχαλητό,
 • Βαρηκοία,
 • Ίλιγγος,
 • Διαταραχές οσφρήσεως και γεύσης,
 • Διαταραχές της φωνής,
 • ΩΡΛ ογκολογία, Aντιγήρανση,
 • Προληπτική Ιατρική,
 • Ιατρική Διατροφολογία,
 • Συμπληρωματική Ιατρική,
 • Περιβαλλοντική Ιατρική,
 • Κόκκινο κρασί και Υγεία,
 • Βιταμίνη D,
 • Ιατρική Εμψύχωση [Medical Life Coaching]

 

 

 Logo

Η έδρα της Pharmagel βρίσκεται στην Κόρινθο, Δαμασκηνού 46 (ΤΚ 20131). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Δημήτριο Ν. Γκέλη ή το προσωπικό της Pharmagel στα τηλεφωνα 27410 26631 (Φαξ 2741085030) ή στο email pharmage@otenet.gr

• Τρόποι αποστολής »
• Τρόποι πληρωμής »
• Επικοινωνία »
*Newsletter